FOLKLÓRNY FESTIVAL KRUŽLOV 2011

V nedeľu 3. júla 2011 sa v amfiteátri uskutočnila  “Prehliadka rusínskeho a šarišského folklóru v rámci 45.obvodových slávnosti kultúry” – čiže “festival”.

Pozrite si záznam z folklórneho festivalu:

Účastníci festivalu v Kružlove mohli vidieť vystúpenia detí z miestnej základnej školy, sólový spev Viktórie Koženej, a ďalších účinkujúcich z Hažlína, Snakova a z Rešova. Svoje umenie predviedol aj Folklórny súbor Šarišan z Prešova, ktorý patrí medzi naše najlepšie súbory. Medzi vystupujúcimi mali prevahu mladí ľudia, čo možno bezpochyby považovať za dobré znamenie, že mladá generácia nestráca záujem o kultúru a tradície svojich predkov. Počas vystúpení dali účinkujúce deti aj mládež jasne najavo, že ich tanec a spev baví. Rusínsky aj šarišský folklór tak budú mať určite svojich pokračovateľov.

Na organizácii festivalu sa podieľalo približne 30 ľudí. Financovaný bol v prevažnej časti Obecným úradom Kružlov, Rusínskou obrodou – regionálny klub Bardejov z dotácií Úradu vlády SR, ako aj zo sponzorských príspevkov. Festival dokázal aj napriek ažďu prilákať veľké množstvo divákov, pre ktorých bol program príťažlivejší a nedali sa upršaným počasím odradiť. Po tejto akcii sä môže Kružlov tešiť na jej ďalší ročník.

© Vyrobila FTV Folklorista.sk 2012

PRIDAJTE SVOJ KOMENTÁR

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *